субота, 8. април 2017.

Igračke za bebe-šta je zaista potrebno? Sophie la girafe

Da li ste i vi od onih roditelja što misle da će beba od rođenja da se zainteresuje za igračke? Da li i vi kupujete sve što vam se svidi i čujete da se nečije dete igra time? Da li imate brdo igračaka a vašoj bebi je baš zanimljiva ta kesa koju držite u ruci, ili kašičica ili boca kečapa, po mogućstvu ona velika, od litar. :) Mi smo ti roditelji i imamo mnoštvo igračaka, koje samo pakujemo i odlažemo a beba se igra sa njih nekoliko. 


Naša beba danas puni 6 meseci i već se uveliko igra sa pojedinim igračkama ali tako nije bilo u početku. Što je i normalno ali nama je prva beba pa nismo znali ni šta da očekujemo. Magdalena se još nije ni rodila kada smo krenuli u kupovinu odeće i igračaka. Mnoge igračke je i dobila na poklon. Neke i dalje vešto ignoriše i nije zainteresovana za njih. Ono što voli, time se i igra a ostale baci.
Sa jedne strane mi smo i preterali jer smo maloj bebi kupovali igračke koje su veće od nje. Ne znam ni sama kako bih se igrala sa medom većim od mene ali u tom trenutku nam je delovalo slatko. Sitne igračke nije znala da drži a za zvečke nije bila zainteresovana u početku. Vremenom se sve to promenilo i došlo na svoje. Kako bi se mi šalili, proradile su neke igračke i više ne stoje bezveze. 
Nemojte se opterećivati brojkama. Na mnogim igračkama koje smo kupili stoji da su za 0+ ili 3+ ali nama  su postale zanimljive kasnije, Nikad nemojte da kupujete igračke koje su za veći uzrast od vašeg deteta jer to može da bude opasno. 


Plišane igračke uvek birajte da budu bez ikakvih sitnih detalja, koje deca mogu da otkinu i progutaju. Oči, nos ili bilo šta slično ne bi trebalo da bude plastično već šiveno koncem. Igračke treba da budu mekane i da se ne linjaju. Takođe bi trebalo da budu lagane i da nemaju neko čvrsto punjenje ili neki mehanizam. 
Nama su ove igračke zanimljive od otprilike 2 meseca. Beba se nije igrala sa njima ali su joj boje igračaka bile zanimljive i gledala ih je, a i mi smo joj prinosili iste. 


Zvečke su nam sa nekih 4 meseca postale zanimljive. Imali smo druge zvečke, koje su bile dosta manje i lakše ali su nam se neke razbile od padanja na pod. Kako uzmemo bebu sa kreveta a ona i dalje drži igračku, ona padne i razbije se. Ova zvečka je iz apoteke i poprilično je teška i ne bih je preporučila za male bebe. Našoj se desilo par puta u početku da se lupi njome ali nije ništa strašno. Takođe nam se dešavalo da sa zvečkama koje imaju različite otvore da beba zaglavi prst unutra, tako da pazite kakve kupujete. 
Knjiga za kupanje i loptica su nam postali zanimljivi sa 5,5 meseci. Tada smo ih i dobili na poklon a sve što je novo i šareno nam je zanimljivo. Ovo joj nije dosadilo i i dalje se igra njima. Mislim da su ovo igračke sa kojima beba ne može da se povredi. Knjiga je gumena a loptica je punjena sunđerom. Obe igračke su veoma lagane. 


Glodalice volimo od trećeg meseca ali smo ih prvo mi držali pa je kasnije i sama shvatila da može da ih gricka bez naše pomoći. Prve glodalice su joj bile u pakovanju (zelena, plava i žuta na slici) i razlikuju se po mekoći. Plava je najmekša i ona je namenjena za manje bebe. Punjene su vodom i mogu da se ohlade u frižideru, kako bi se dale bebi ako su joj upaljene desni. 
Vini Pu igračka je brodić za kupanje sa glodalicama. Teža je i namenjena je za veće bebe, da ne bi došlo do povređivanja. Nama je zanimljiva jer voli da mlati njome i da je baca.
Cvet glodalica je lagana i ima mekane latice za češanje desni i zubića. Ima držač, pa beba može jednostavno da je drži u ruci.
Sophie la girafe je igračka i glodalica. Naručili smo je sa sajta Purity box i definitivno je vredna tolike pažnje.




Rođena u Francuskoj 1961. godine.
Dizajnirana da stimuliše svih pet bebinih čula i ublaži tegobe u vreme izrastanja prvih bebinih zubića. Vole je milioni dece i odraslih širom sveta. Sophie la girafe je prva igračka za bebe koja dokazano stimuliše svih pet bebinih čula. Napravljena je od 100% prirodnog kaučuka ceđenog iz hevea stabla. Prirodni kaučuk i prehrambene boje siguran su izbor za vašu bebu.
Sophie se proizvodi u Francuskoj u strogo kontrolisanim uslovima, u 14 ručno rađenih proizvodnih procesa. Od 1961. godine Sophie je oduševila 50 miliona beba i njihovih roditelja širom sveta svojom prirodnom lepotom i šarmom. Bila je i ostala “must have” igračka za bebe. 
Sophie la girafe je izrađena od prirodne gume i zbog toga je potrebno da je održavate na nežan i poseban način.
NE SMETE je prokuvavati, NE SMETE je sterilisati, NE SMETE je potapati u vodu. 
Sve što treba da uradite da bi vaša Sophie ostala čista jeste da je prebrišete vlažnim peškirićem.
Mudro odabran dizajn So’Pure kutije čini je prelepim poklonom. Svi proizvodi iz kolekcije So’Pure izrađeni su od 100% organskog pamuka, kukuruznih vlakana i 100% prirodnog kaučuka. A poklon kutije su izrađene od recikliranih materijala.


Sophie la girafe košta 2950 dinara ali definitivno vredi. Videla sam na mnogim grupama i blogovima da kupuju bebama ovu glodalicu pa sam insistirala da i mi našoj kupimo. U prvi mah je svima bilo čudno da toliko glodalica košta i svi su me gledali kao da sam pala sa Marsa. :) Objasnila sam da je to glodalica od prirodnih materijala i ručno oslikana prehrambenim bojama i odlučili smo da je naručimo. Poštarina nas je koštala 150 dinara i isti dan su nam je poslali (ujutru smo naručili). Za porudžbine preko 3000 dinara poštarina je besplatna. 
Stigla je naša žirafa u predivnoj kutiji, koju i danas čuvamo. Mogli ste da vidite sliku na mom Instagram profilu. Uz kutiju dobijate "odelce" za kutiju na kom možete da napišete ime bebe, datum i od koga je dobila igračku pa u to obučete vašu kutiju i to vam stoji za uspomenu. Jako lep detalj.


Takođe dobijete i mali katalog sa ostalim Sophie la girafe proizvodima. Mi smo i pre na sajtu gledali šta bismo sledeće da poručimo i najzanimljivije su nam kocke i Colo rings glodalica. Više o njima možete da pogledate na sajtu Purity box-a.




Moje mišljenje je da je ova igračka vredna tolike pažnje jer se naša beba ne odvaja od nje. Nosimo je svuda sa sobom jer se stalno igra sa njom a praktična je za čišćenje. Redovno se i uspavamo sa njom. Mekana je i odlična za češanje zubića i mi stalno jedemo uši, nogice, glavu, davimo je za vrat... kao i sve bebe. :)


Chicco muzičku vrtešku sa projektorom sam videla na internetu i činila mi se kao odlična igračka za uspavljivanje. Ima muzičku lampu koja ima 2 vrste zvukova: kompilaciju klasične muzike i kompilaciju zvukova iz prirode. Takođe ima noćno svetlo i projetkor, koji projektuje zvezdano nebo na vrtešci ili na plafonu, u zavisnosti da li skidate vrtešku ili ne.


Postoji u plavoj i roze boji ali kod nas u Dexy Co prodavnici je bila samo plava. Ne opterećujemo se toliko bojama i naša beba nosi sve boje. Koštala je oko 7-8 000 i to je bila na popustu. Nije ni malo jeftina igračka ali pošto smo imali problema sa uspavljivanjem a nismo imali vrtešku za krevetac, izabrali smo je kao poklon. Postoji i samo muzička kutija, bez vrteške i ona je jeftinija. 
Nije nam upalila ideja sa uspavljivanjem ali je beba zainteresovana da gleda uveče projekciju zvezdanog neba i okretanje igračaka. Inače, naša beba spava sa nama u krevetu jer je dojim pa smo i prestali sa uspavljivanjem. Sada sama zaspi i nemamo problem kao pre.
Ovo je zanimljiva igračka i ako je vaše dete zainteresovano za takvu vrstu igračaka, možete da pogledate ovu vrtešku.


Teretanu za bebe smo kupili kada je beba imala 2 meseca, što je zaista rano. Tek sa oko 3,5 meseca je počela sa se igra sama, do tada smo tresli ovaj obruč iznad njene glave, ne bi li je naterali da krene sama. Sada se aktivno igra, prevrće obruč, vuče igračke, skida ih... Postoje razne varijante ove igračke, sa duplim obručima, sa okruglom prostirkom, sa četvrtastom, sa ogradicom... Kod nas nije bio neki izbor pa smo kupili ovu i zadovoljni smo njome. Kod nje nema bojazni da će beba da se povredi samo lepo sve pričvrstite. Na našoj teretani nije bila mogućnost da se obruč lepo zakači za prostirku pa sam ja to lepo ušila i sada je sve kako treba.
Takođe mogu da pohvalim ove Puzzle kvadrate, koji su odlični kao tampon zona između tepiha i igračke. Sada kreće toplije vreme ali su opet podovi hladniji i pazite gde spuštate bebu.

Postoje još mnoge igračke koje ne koristimo i nisu nam zanimljive. Sve je to individualno od deteta do deteta ali poenta je da ne treba da bacate novac i gomilate igračke već da sačekate i da vidite kakvu vrstu igračaka voli vaše dete i šta ga najviše zanima.

2 коментара:

  1. Igracke su predivne <3 Kao i bebin kutak :) Mi smo vecinu igracaka dobili kada su moje cure bile u tom periodu, sada su vec velike imaju 4 godine i sad su aktuelne barbike i razne lutkice, kuhinjice, kase itd. Mada i sad, kao i kad su bile male, jedna igracka je zanimljiva par dana i to je to. Odlaze se negde i na red dolazi neka skroz nova. Tako da definitivno ne treba bacati pare bezveze. Odlican post kao i uvek kod tebe draga Irena :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno <3 duse :* one su dosta vece pa i znaju za bolje igracke. Sada imas i tv i internet pa deca i sama nadju sta im je zanimljivo. :)

      Избриши